Lilian Kars

Schrijver - Spreker - Gids

Prentenboeken

Ilias cover oranje band     

De berg van Ilias                                         

Illustraties: Steffie Padmos

Prijs: € 5,=  (excl. €2,95 verzendkosten)   BESTELLEN

Wat als je de moed hebt de dingen eens anders te zien? En dat wat je geleerd hebt eens te onderzoeken? Om iets te doen wat dwars tegen gewoontes in gaat? Misschien gebeuren er dan kleine wonderen, net als in het leven van Ilias.

De berg van Ilias is een verhaal over hoop, vertrouwen en moed. Kinderen van alle leeftijden worden door dit boek aangemoedigd hun pad te volgen en de wereld te bekijken met hun eigen unieke blik.

Het is het verhaal van een hele gewone jongen, die in staat blijkt iets heel bijzonders te doen. Zijn belevenissen zijn gebaseerd op de bekende quote van Henry David Thoreau: “Het gaat er niet om waar je naar kijkt, maar om wat je ziet.”

Zijn grote vriend en mentor leeft volgens deze regel en leert dit langzaam ook aan Ilias. Zo ontdekt Ilias dat hij dan misschien een zware rugzak kan hebben (in het boek letterlijk gevuld met stenen), maar dat het zijn keuze is wat hij daarmee doet. Dit inzicht verandert niet alleen zijn leven, maar ook dat van de mensen om hem heen.

Cover Ilias En

 

Ilias’ Mountain                                           

Illustraties: Steffie Padmos

Prijs: € 5.= (excl. €2,95 verzendkosten)  BESTELLEN

De Engelstalige versie van ‘De Berg van Ilias’.

9200000066074585

 

Hee, ik ben Zee

Illustraties: Steffie Padmos

Prijs: € 5,= (excl. € 2,95 verzendkosten)    BESTELLEN

Het eerste boek ‘Hee, ik ben Zee’ is het verhaal van de reis van een kleine druppel, vanaf het moment dat hij zichzelf ontdekt tot het moment dat hij weer terugkeert naar de grote Zee. Het is een op rijm geschreven verhaal, gebaseerd op een quote van de Perzisch Soefi dichter Jalal ad-Din Rumi (1207 -1273):

 ‘Je bent niet alleen een druppel in de oceaan, je bent de hele oceaan in een druppel’.

Voor de allerkleinsten is het een heerlijk voorleesboek, met prachtige illustraties waarin veel te ontdekken valt. Taalkundig is het vrij eenvoudig voor zelflezers. Het kan heel goed gebruikt worden bij rouwverwerking of het bespreekbaar maken van vergankelijkheid en verandering.

 

 

 

© 2022 Lilian Kars

Thema door Anders Norén