Af-leraar

Eigenlijk ben ik een ‘Af-leraar’. Want zoals ik al zei in mijn biografie, ben ik een gnosticus. Dat betekent dat de hulp die ik kan bieden, ligt in het jou je eigen waarheid laten ontdekken, de kennis die in jouw hart besloten ligt. Ik kan je de wegwijzers aanreiken om daar naar terug te keren, het vinden doe jij zelf.

In zogenaamde ‘keukentafelgesprekken’ draag ik handvatten aan, leefgereedschap, waarmee je jezelf kunt ontdoen van de verhalen die je jezelf hebt verteld en die de waarheid in jou bedekken. Ik kan met je meelopen terwijl je jezelf ontmantelt, en ontdekt wie je werkelijk bent. Want: ‘In een goed gesprek vindt waarheid plaats.’ (Jürgen Habermas, filosoof)

Ieder mens is heel simpel gezegd op zoek naar geluk. En wanneer je kijkt naar wat geluk voor alle mensen, maar dan ook alle mensen, betekent, is dat uiteindelijk maar één gevoel, één ervaring: verbinding. Verbinding met zichzelf, met anderen, met God/Universum/Kosmos/een groter geheel. Niet langer afgescheiden voelen, maar eenheid, geborgenheid, veiligheid. En dat geluk is alleen in jezelf te vinden, ik kan je dat niet geven.

Maar ik kan je wel laten zien hoe je dat in jezelf kunt ontdekken, opgraven. Wil je dat ik een stukje met je meeloop, neem dan gerust even contact met mij op. En mocht de afstand naar Midwoud te groot zijn, dan zijn er verschillende mogelijkheden voor online coaching.

De kosten voor de gesprekken zijn voor mij niet te bepalen. Dat wat ik aan kennis, gnosis, heb opgedaan, is niet te delen en daarom ook niet te verrekenen. Wat jij ontdekt over jezelf, is niet in geld uit te drukken. Blijft er over: mijn tijd. En jij mag zelf bepalen wat jij als vergoeding daarvoor missen kunt, of het waard vindt.