Boeken

Hee, ik ben Zee

Illustraties: Steffie Padmos

Prijs: € 5,= (excl. € 2,95 verzendkosten)    BESTELLEN

Het eerste boek ‘Hee, ik ben Zee’ is het verhaal van de reis van een kleine druppel, vanaf het moment dat hij zichzelf ontdekt tot het moment dat hij weer terugkeert naar de grote Zee. Het is een op rijm geschreven verhaal, gebaseerd op een quote van de Perzisch Soefi dichter Jalal ad-Din Rumi (1207 -1273):

 ‘Je bent niet alleen een druppel in de oceaan, je bent de hele oceaan in een druppel’.

Voor de allerkleinsten is het een heerlijk voorleesboek, met prachtige illustraties waarin veel te ontdekken valt. Taalkundig is het vrij eenvoudig voor zelflezers. Het kan heel goed gebruikt worden bij rouwverwerking of het bespreekbaar maken van vergankelijkheid en verandering.

 Ilias cover oranje band

De berg van Ilias                                         

Illustraties: Steffie Padmos

Prijs: € 5,=  (excl. €2,95 verzendkosten)   BESTELLEN

Wat als je de moed hebt de dingen eens anders te zien? En dat wat je geleerd hebt eens te onderzoeken? Om iets te doen wat dwars tegen gewoontes in gaat? Misschien gebeuren er dan kleine wonderen, net als in het leven van Ilias.

De berg van Ilias is een verhaal over hoop, vertrouwen en moed. Kinderen van alle leeftijden worden door dit boek aangemoedigd hun pad te volgen en de wereld te bekijken met hun eigen unieke blik.

Het is het verhaal van een hele gewone jongen, die in staat blijkt iets heel bijzonders te doen. Zijn belevenissen zijn gebaseerd op de bekende quote van Henry David Thoreau: “Het gaat er niet om waar je naar kijkt, maar om wat je ziet.”

Zijn grote vriend en mentor leeft volgens deze regel en leert dit langzaam ook aan Ilias. Zo ontdekt Ilias dat hij dan misschien een zware rugzak kan hebben (in het boek letterlijk gevuld met stenen), maar dat het zijn keuze is wat hij daarmee doet. Dit inzicht verandert niet alleen zijn leven, maar ook dat van de mensen om hem heen.

Cover Ilias En

Ilias’ Mountain                                           

Illustraties: Steffie Padmos

Prijs: € 5.= (excl. €2,95 verzendkosten)  BESTELLEN

De Engelstalige versie van ‘De Berg van Ilias’.

BOEKEN

Reisgids voor een nieuw leven

Prijs: € 15,37 / e-book € 3,96

BESTELLEN

“Ieder mens wordt twee keer geboren. De eerste keer uit zijn moeder en de tweede keer uit zichzelf”Stefan Hertmans.

Een verzameling blogs die ik geschreven heb in de aanloop naar de geboorte van mijn eerste kleinkind. Niet alleen toepasbaar op een nieuw mensenleven maar ook als gids op welk moment in het leven ook.

20170907_150005

De Magische wereld van Mats

Prijs: € 15,37

BESTELLEN

“Er zijn slechts twee manieren om je leven te leven. De eerste alsof niets een wonder is. De ander alsof alles een wonder is.” Albert Einstein

De tweede verzameling van blogs, geschreven voor mijn kleinzoon Mats, gedurende de eerste maanden van zijn leven. Natuurlijk hoop ik dat Mats door deze boekjes later zijn wereld steeds opnieuw zal bekijken, ze zal gebruiken als inspiratie. Maar omdat dat nog wel enige jaren zal duren, wil ik ze nu vast met jullie delen.

20170329_164246

Geen vreemde handen

Prijs: € 15,37 / e-book € 3,99

BESTELLEN

Een nieuwe wereldburger wordt in onze tijd en cultuur verwelkomd met de grootst mogelijke aandacht. Rond het verlaten van deze wereld is dat vaak nog heel anders. Om wat van de angst en taboes weg te nemen en de enorme waarde van het zelf verzorgen en zelfs cremeren te laten zien, heb ik mijn persoonlijke ervaringen hiermee rond het overlijden van mijn moeder in dit boekje beschreven.

Ik ga liever gewoon dood

Prijs: € 17,43 / e-book € 9,95

BESTELLEN

Een boek vol verhalen rondom het vrijwillig levenseinde. Eigen ervaringen, maar meer nog interviews met hen die hun dood in eigen regie namen of willen gaan nemen en hun (toekomstige) nabestaanden. Niet alleen staat de vraag ‘Mag mijn dood mijn eigen keuze zijn’ centraal, de lezer wordt ook uitgedaagd na te denken over het mogelijk maken van een humane dood.